Spændende værktøj til restaurationsbranchen

Power BI til restauration

Skab overblik over butikken med Microsoft Power BI.

Der er nok at holde styr på i restaurationsbranchen. Om I har 1 eller 25 restauranter, er der et hav af information at holde styr på, hvilket kan være en pænt langsommelig proces.

Med Microsoft Power BI er det muligt, at samle information om ansatte, kunder, salg, omsætning og meget mere – alt sammen i et overskueligt dashboard.

Vil du vide hvad dine kunder køber hvornår? Får i solgt nok drikkevarer per ordre? Hvornår kan i forvente travlhed og er der booket nok medarbejdere? Rammer I jeres mål for omsætning i denne måned?

Spørgsmålene er mange og Power BI gør det let at finde svarene.

Baseret på restaurationsbranchen udfordringer, har vi udviklet nedenstående eksempel på en Power BI-løsning. Du kan klikke alt det rundt i den som du lyster.

Side 1 giver overblik over aktiviteten i jeres restauranter – både samlet og for de enkelte lokationer. Man kan se information om omsætning, antal gæster og antal ansatte på arbejde, i forhold til dag og tidspunkt på dagen. Tidspunkt ses i kurven nederst i venstre hjørne. De mørke datoer indikerer lave tal og de lyse datoer indikerer høje.

Side 2 præsenterer forholdet mellem hvad der sælges til spisning i restaurant og til take-away, på tværs af hele restaurant kæden. Samtidig gives der overblik over de mest solgte produkter på månedsbasis.

Side 3 viser de kolde facts for den aktuelle måned. Der kan ses på kæden som helhed eller de enkelte lokationer, ved at klikke rundt i nederste højre diagram. Grafen nederst til venstre giver en indikation på, hvor måneden ender i henhold til omsætning.

Dette er bare et eksempel på, hvordan en Power BI løsning kunne se ud. Mulighederne er nærmest uendelige og der kan hives data ind fra de systemer i benytter i forvejen.

En BI-løsning skræddersys så de rette personer altid har adgang til de rette informationer. Ledelsen, som står med de tunge beslutninger, får adgang til informationer der giver et detaljeret billede af hele virksomheden. Udover nøgletal kan disse informationer bl.a. bestå af købsadfærdsanalyser, som viser hvilke produkter der sælger bedst, hvilke der er i størst udvikling, hvilke snacks eller side orders der sælger bedst samt hvor stor en del det udgør af det samlede salg. Restaurantmanagers får adgang til rapporter omhandlende den daglige drift i forretningen. Disse rapporter kan indeholde personale performance for at sikre at de bedste medarbejdere får den fortjente anerkendelse og at tips og erfaring bliver spredt blandt medarbejderne.

Power BI giver samtidig mulighed for forecasting. Baseret på jeres tidligere data kan det eksempelvis udregnes, hvornår i kan forvente at få ekstra travlt, hvornår der skal færre på arbejde og hvor omsætningen ser ud til at ligge på månedsbasis. Dette er en stærk hjælp til planlægning, så I ikke behøver bero på ren mavefornemmelse.

Udregning af kapacitetsudnyttelse har vi også inkluderet i ovenstående løsning. Se eksempelvis hvilke restauranter der er gode til at få fyldt pladserne ud og hvornår. Måske der skal laves en kampagne, for at få flere besøgende tirsdag aften i Aalborg-biksen?

Hos mange restauranter står take-away for en stor del af omsætningen – men har det en negativ effekt på antallet af siddende kunder? Det kan også mindske drikkevaresalget, hvor der ofte er en fornuftig margen. Når der er styr på sammenhængen mellem take-away og siddende kunder, kan I rette strategien derefter.

Dette var en kort introduktion til mulighederne i Power BI for restaurationsbranchen. Hvis det lyder som noget for jer, er I mere end velkomne til at kontakte os og høre mere.
Efterlad en kommentar