Business Intelligence til effektivisering af transportvirksomheder

Sæt farten op med business intelligence

Punktlighed og service er nøgleord i transportbranchen og er med til at adskille jer fra konkurrenterne. Denne differentiering skaber stærke kunderelationer, men hvordan vedligeholdes konkurrencedygtigheden når konkurrenterne ligger sig ud i overhalingsbanen?

Transportbranchen er hårdt udfordret af de mange nicheselskaber, som udfordrer de store og mellemstore spillere på markedet. Det er derfor vigtigt at være på forkant med teknologien for at kunne beholde sin konkurrencemæssige position. At være på forkant med teknologien betyder at man udnytter den data der alligevel indsamles hver dag og bruger den til at opdage mønstre og tendenser, og for alvor kigge indad efter optimeringsmuligheder.

Herunder ses et eksempel på Power BI-løsning, der med få klik giver indsigt i virksomhedens situation samt forventninger til udvikling. Løsningen præsenteres på to intuitive og overskuelige dashboards, som har til formål at give et informeret forretningsindblik på en tidsbesparende måde. Første side består af beskrivelser af side 2 og 3 som frit kan bladres imellem. Det er desuden muligt at undersøge specifikke kunder, medarbejdere eller nøgletal nærmere, ved at benytte de tilgængelige knapper. Tryk på pilen nede i højre hjørne for at forstørre dashboards.

Med business intelligence er det muligt at følge performance løbende. Det er dermed muligt at identificere negativ udvikling, samt igangsætte initiativer for at vende den, førend resultatet er afgørende for den månedlige performance. Hvornår ville jeres virksomhed opdage en negativ udvikling? Jo senere det opdages, jo flere omkostninger/jo større mistet omsætning bringer det.

I indsamler formentlig allerede den nødvendige data og udregner måske også nogle af tallene, hvilket kan være en langsommelige proces, som ovenikøbet skal gentages hver måned. Denne databehandlingsproces kan gøres kortere ved hjælp af Business Intelligence, så I kan flytte jeres ressourcer til mere værdiskabende processer.

Business Intelligence kan benyttes til at måle performance på områder der er vigtige for lige netop jer og jeres kunder. Det er desuden muligt at give forskellige medarbejdere adgang til forskellige informationer. På den måde kan chauffører følge med i deres egen performance og udvikling, uden nødvendigvis at have adgang til andre interne analyser.

Vi arbejder tæt sammen med vores kunder og er derfor altid interesseret i at høre om behov, idéer til nye analyser eller blot kommentarer til ovenstående.  I er også meget velkomne til at kontakte os for at høre mere.

Efterlad en kommentar